Ανακοίνωση – Covid 19
Ανακοίνωση – Covid 19

Δείτε Περισσότερα

Ανακοίνωση προς τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση που παρακολουθούνται απο το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Β’Νευρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί είτε σύμπτωμα συμαβατό με Covid-19 ή θετικό Covid-19 διαγνωστικό τεστ, είτε στο ίδιο το άτομο, είτε σε άτομα του περιβάλλοντός τους να επικοινωνούν με το Κέντρο καθημερινά 09:00-14:00, για να τους δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.

Μένουμε ασφαλείς,
Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου

Ερωτηματολόγιο-COVID-19
Ερωτηματολόγιο-COVID-19

Δείτε Περισσότερα

ΕΛΛ.Α.ΝΑ – COVID 19
​Ερωτηματολόγιο για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και τους φροντιστές τους.

Θεσσαλονίκη, 20 Απριλίιου 2020
Αγαπητ-ές, -οι Κυρί-ες, -οι

Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛΑΝΑ) σας στέλνει τις καλύτερες ευχές της επ’ αφορμής της εορτής του Πάσχα για υγεία και πρόοδο.

Η Ελληνική Εταιρία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛΑΝΑ)σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μέσα στα Διεθνή πλαίσια καταγραφής της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοιού (COVID-19) σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση( ΠΣ) και τους φροντιστές του, αποφάσισε αυτήν την περίοδο διάφορες δράσεις μεταξύ των οποίων και η διαμόρφωση ενός σχετικού ερωτηματολογίου .

Σκοπός του ερωτηματολόγιου αυτού είναι η βελτίωση των ενεργειών σε εθνικό επίπεδο για την διαχείριση της νέας πανδημίας COVID-19 με επικέντρωση στα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ).

Παρακαλούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταπόκριση σας στην προσπάθεια αυτή της οποίας ο στόχος είναι η κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων και αναγκών των ασθενών μας και των φροντιστών τους σε συνθήκες σαν αυτές που ισχύουν την περίοδο που διανύουμε.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΑΝΑ www.helani.gr θα βρείτε τα ερωτηματολόγια για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας

Επικοινωνία ασθενών και φροντιστών τους με το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης
Επικοινωνία ασθενών και φροντιστών τους με το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Δείτε Περισσότερα..

Αγαπητές –οί μας ασθενείς και φροντιστές τους

Όσοι εσάς παρακολουθείστε από το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, μπορείτε να συνεχίσετε την επικοινωνία σας με το Κέντρο όπως συμβαίνει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η δυνατότητα επικοινωνίας ισχύει φυσικά και για όσους δεν συνεργάζονται με το Κέντρο και άρα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα δεδομένα της πορείας τους στα αρχεία του Κέντρου, εφόσον υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι.

Η επικοινωνία μπορεί να λαμβάνει χώρα καθημερινά από τις 9:00-14:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλεφωνικό νούμερο 2310994665.

Έχετε τη δυνατότητα πλέον για συνταγογράφηση εφόσον το επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε την «άυλη συνταγογράφηση». Εναλλακτικά, μπορούν οι συνταγές να σας αποστέλλονται με courier στη διεύθυνση που θα δηλώσετε κατά την επικοινωνία σας μαζί μας.

Για τις εξάμηνες γνωματεύσεις των αγωγών και για τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων γίνεται μόνο αποστολή με courier

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κρίνονται απαραίτητες για την ασφαλή συνέχιση της εφαρμοζόμενης θεραπείας μπορούν να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ahepa.bn.ms@gmail.com
και αφού ελέγχονται από τους ιατρούς του Κέντρου γίνεται η έκδοση της σχετικής γνωμάτευσης για συνέχιση της θεραπείας και/ή η συνταγογράφηση.

Επίσης η ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να χρησιμοποιείται για επικοινωνία αντί του τηλεφώνου.

Μόλις εκτελείται η τελευταία από τις συνταγές του τριμήνου ή ξεκινάει η χρήση της τρίτης συσκευασίας του φαρμάκου, επικοινωνούμε άμεσα με το κέντρο  ώστε να προγραμματισθεί εγκαίρως η επόμενη συνταγογράφηση.

Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε έναν από τους ασθενείς μας ξεχωριστά και τους οικείους τους ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες ή θέματα προκύψουν έγκαιρα και με επιτυχία.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ακολουθούμε όλα τα μέσα υγειονομικής προστασίας που ισχύουν για όλους τους πολίτες της Χώρας μας και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Είναι μία ακόμη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα ενημερώνεστε για ο,τιδήποτε σημαντικό μπορεί να σας αφορά.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία και πρόοδο σε εσάς και τους οικείους σας.

Από τους Ιατρούς, Νοσηλευτές και το Προσωπικό Διαχείρισης του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής.

Οδηγίες για Άυλη Συνταγογράφηση
Οδηγίες για Άυλη Συνταγογράφηση

Δείτε Περισσότερα..

Άυλη Συνταγογράφηση

  • Βήμα 1: Συνδεόμαστε στο www.gov.gr
  • Βήμα 2: Επιλέγουμε το Υγεία και Πρόνοια
  • Βήμα 3: Επιλέγουμε το Φάκελος Υγείας
  • Βήμα 4: Άυλη Συνταγογράφηση και είσοδο στην Α.Α.Δ.Ε. (στο βήμα 4 χρειαζόμαστε τους κωδικούς taxisnet)
  • Βήμα 5: Συμπληρώνουμε τους κωδικούς και αφού ανοίξει η σελίδα πατάμε ότι συμφωνούμε για να γίνει διασταύρωση προσωπικών στοιχείων (ΑΦΜ).

Στη συνέχεια εισάγουμε τον ΑΜΚΑ και Επιβεβαίωση.

Κατόπιν εισερχόμαστε στη σελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης, δίνουμε ένα κινητό για να στέλνει ο γιατρός τα φάρμακα.
Στο τέλος πατάμε υποβολή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος μόλις πάμε στο φαρμακείο δείχνουμε το μήνυμα όπου ο φαρμακοποιός εκτελεί την συνταγή και μας έρχεται ένα μήνυμα ότι εκτελέστηκε η συνταγή.

Multiple Sclerosis Unit

Multiple Sclerosis Unit

The Multiple Sclerosis Unit, as an integral Part of the B’ Neurological Department, is the functional Unit where clinical and research work in the field of demyelinating diseases is being conducted. In the Multiple Sclerosis Unit medical and nursing personnel cooperate, offering specialized medical service for patients with Multiple Sclerosis (MS) and other demyelinating diseases. The Multiple Sclerosis Unit includes the Clinical Day and Nursing Beds.
The Laboratory of Experimental Neurology and Neuroimmunology

The Laboratory of Experimental Neurology and Neuroimmunology

The Laboratory of Experimental Neurology and Neuroimmunology (ENNI Lab) is located on the 3rd floor of the New Building of AHEPA General Hospital as part of the B’ Neurological Department, under the supervision of Prof. Grigoriadis Nikolaos. Special animal experimental facility is located on the ground floor of the Old Building of AHEPA General Hospital. Research conducted in the ENNI Lab addresses subjects in the field of the interaction of the immune and nervous system in diseases of the central (CNS) and Peripheral Nervous System (PNS). The ENNI Lab is functionally interconnected to the clinical sector of MS, as a part of B’ Neurological Department.

News

News of Multiple Sclerosis Unit
Μετεκπευδευτικά Σεμινάρια Ειδικευομένων Β’Νευρολογικής Κλινικής
28Jan
Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Τρίτη 13.00 – 14.00 Αίθουσα διδασκαλίας, 3ος όροφος
Read More
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας
25Jul
Οργάνωση: Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ.) Ημερομηνία Έναρξης: 05-12-2018 Ημερομηνία Λήξης: 08-12-2018 Τ...
Read More
International Joint Israel-Greek Neuroimmunological Meeting
25Jul
Οργάνωση: The Israel Society (ISNI) and Hellenic Academy of Neuroimmunology (HELANI) with participation of the Italian and Turkish Societies of Neuroimmunology Ημερομηνία Έναρ...
Read More

Articles